3 Ocak 2008 Perşembe

Sayılara tutunanlar: Baykal ve Perinçek

Gerçeğe tutunmak yerine hayallere tutunmayı “tek yol” olarak seçenler ne denli etkileyici olurlar, bunu önceden bilmek çok zor değil. Kâhin olmaya gerek yok yani.

Sayılara tutunanlar:
Doğu Perinçek ve Deniz Baykal

Son günlerde sözde sol siyasi arenada yeni bir moda yaratıldı. Bu moda, rakamları yan yana getirip önce sayılara ulaşmak, sonra da ortaya çıkardıkları sayılarla güç dengeleri kurarak tabanı etkilemeye çalışmak şeklinde ortaya çıkıyor.

Gerçeğe tutunmak yerine hayallere tutunmayı “tek yol” olarak seçenler ne denli etkileyici olurlar, bunu önceden bilmek çok zor değil. Kâhin olmaya gerek yok yani.

Önce sayısalcılardan başlayalım, ardından sonra ulaşalım.

İlk örnek Cüppeli Doğu Hoca.

Üye sayısı 10 bini geçmeyen, oy oranı da binde bilmem kaçlarda kalan partileriyle her seçimde iktidara alternatif gibi görünmek hevesinden bir türlü vazgeçmeyen, hatta Milli Hükümet kurup kendini Başbakan ilan ederek kendi kanalının kameralarından ve Aydınlık muhabirlerinden oluşan basın ordusunun karşısına testi gibi dizilip pozlar veren Doğu Hoca’nın yeni kehaneti müthiş..

Kanalındaki “Çıkış Yolu” programına çıkan Doğu Hoca, şimdi de 500 binlerden bahsediyor.

22 Temmuz seçimlerinden çok önce toplum önderlerini İP’te birleştirmek maksadıyla bir hamle yapan, ancak bula bula kılıç artığı birkaç MHP’liyi partilileştiren Doğu Hoca, şimdi de AKP’ye karşı 500 bin toplum önderini bir araya getirmekten dem vuruyor. Katıldığı tüm yerel ve genel seçimlerde ulaşamadığı oy sayısını hedefleyen Perinçek’in yeni uyutma politikası bu. Müritleri de, ağızları bir karış açık onu dinliyorlar.

ikinci sayısalcı CHP Genel Merkezi.

Partinin kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül’de Sarıgül muhalefetinden kaçarak Anıtkabir’de Atatürk’e sığınan Deniz Baykal ve ihtiyar heyeti, ülke genelindeki CHP’lilere telefon mesajıyla Anıtkabir’deki kalabalığın 100 bin kişiyi aştığını müjdeleyerek nedense “moral” zerkediyordu. Doğu Hoca gibi atmasalar da, müjde olarak verilen sayı oldukça abartılıydı ve mesajı alanları da güldürdü.

Görüldüğü gibi, milyonları bir araya getiren Cumhuriyet mitingleri, sahte solcu cenaha bir sayı hastalığı bulaştırdı.

Oysa görmüyorlar ki, sayılarla uğraşmak yerine Milli Mücadele’ye atılmak için hazır olan milyonlar var; ama onlar halktaki cevheri görmek yerine sayılardan medet umuyorlar.

Onlar oyalana ve oyalayadursunlar...

Milli Mücadeleciler ağacı değil, ormanı görüyorlar.

Vatanını seven ve vatanı için mücadelenin her türlüsünü kabullenecek milyonlar, önümüzdeki dönemde hem Kürt-İslamcı faşistlere ve hem de saymayı öğrenmeye çalışan ilkokul çocukları gibi sayılarla uğraşan gafillere gereken dersi verecektir.

Uzak değil o günler...

türksolu.org

 

 

Hiç yorum yok: