3 Ocak 2008 Perşembe

Baykal'a Neden Hayır?- 6okemalizm sitesinden

Baykal’a Neden Hayır?
Bugüne dek defalarca konuştuk,tartıştık,fikir yürüttük.Ortak akıl hep Baykal’ın gitmesi gerektiğini söylüyordu.Bugün geldiğimiz noktada,bu konuyu ayrıntılarıyla inceleme mecburiyetimiz doğmuştur.
Baykal 1959’da Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitirmiş,doktorasını tamamlamış 1963-1965 arası Rockfeller bursu sayesinde Columbia Üniversitesi ve California Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdürmüştür.1973’te ilk defa milletvekili seçilmiş,1974’te Maliye Bakanlığı,1978’de ise Enerji Bakanlığı yapmıştır.80 darbesiyle hapse girmiş,1987’de SHP’den milletvekili olmuştur.1990’da SHP’den istifa etmiş,1992’de CHP Genel başkanı olmuştur.1995’te Dışişleri Bakanlığı ve Tansu Çiller’in yardımcılığını yapmıştır.<I>Ayrıca Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlementolararası Komitesi eşbaşkanlığını yürütmüştür.Aynı dönemde Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisi üyeliğine seçilmiştir. </I>Daha sonra siyasi olarak yasama ve yürütme görevlerinde bulunamamıştır.
Siyasetle iç içe geçmiş tam 33 yıl.
Dile kolay…
Bugüne geldiğimizde ise tablo şudur: Bağımsızlığını yitirmiş,devrimlerin kazanımlarını kaybetmekte olan,ABD esaretine girmiş bir Türkiye.Başımızda yobazlar,çağdaşlık maskelerine bürünmüşler,AB dalgasıyla oyunlarını güzelce sürdürüyorlar.
Gerçekten büyük bir güç karşımızdaki.Dünyanın en büyük gücü ABD, ilahi merkez Brüksel , şeriatçılar , Kürtçüler,ikinci Cumhuriyetçiler…
Bu kadar bol düşman Sovyetlerde yoktu!
Peki biz?
<I>Biz sadece tam bağımsız,çağdaş,gerçekten demokratik bir Türkiye istiyoruz!
Biz insanına çalışan devlet,fakir-işsiz-aç yaratmayan sistem,tüm vatandaşların kardeşçe yaşayabildiği bir ülke istiyoruz!</I>

Bu da demektir ki; ABD’yi,AB’yi tasfiye etmek,terörü yok etmek,ülkeyi gerçekten kalkındırmak zorunda olmak.Bu iş sözle olmayacağından,hemen oklarımızı demokrasiye,dolayısıyla sandığa yöneltelim.Bu idealimizin gerçekleşebilmesi için,yönetim erkine ‘’Kemalist’’ güçlerin gelmesi gerekmektedir. Bunun için de , kimsenin CHP’den başka parti önereceğini sanmıyorum. (Şu an için özellikle)
Peki CHP Kemalist mi?
Evet Kemalisttir değerli arkadaşlar.Partili gençlerin neredeyse tamamı,dişiyle tırnağıyla parti için çalışanlar Kemalisttir CHP’de. Koltuk için değil,vatan için,Mustafa Kemal için partiye gidenler Kemalisttir. Taban Kemalisttir.Ya yönetim? Baykal ve ekibine Kemalist demek mümkün müdür acaba? Hayır. Çok açıktır ki ; Kemalist olmanın gereği 6 oku tamamen benimsemektir. Sadece laiklikle ve milliyetçilikle Kemalist olunmaz. Hele ki toplumun geneli muhafazakarsa yalnız‘’laiklikle’’ oy alınmaz. Bizim yeni açılımlara ihtiyacımız yok.
Bizim halkçı olmaya ihtiyacımız var.
<I>AB’ye onurlu girişe!! değil! </I>
Bizim devrimci olmaya ihtiyacımız var!
<I>AKP’nin ekonomik programını devam ettirmeye değil! </I>
Partinin tabanıyla,yönetimi arasında inanılmaz bir görüş ayrılığı vardır!Bu zulme direnenler tasfiye edilmekte,susturulmakta ve etkin görevlerde bulundurulmamaktadır! CHP örgütlerine gidenler,ya da içinde bulunanlar bilirler ki ,CHP il-ilçe örgütlerinin yüzde 80’i bitik durumdadır. Bunun sebebi de ,dışlayıcı,küstürücü yönetim politikalarıdır.
Bütün bunları göz ardı ettiğimizi düşünelim. Hemen; CHP Gençlik Kolu’na üye bir gencin partisi için yapabileceklerine gelelim. Genç; Tayyip’in sözlerini,düşüncelerini içinde bulunduran bir dosya hazırlayıp bunu halka sunar,karşısındakini ikna eder ve ilk adımı tamamlar. Sonraki adım,bu kişiye doğru yerin kendi partisi olduğunu söylemesidir ve bunun için bir takım girişimlerde bulunur. İşte tabandan bunu başaran partiler yüzde%90 oranında tek başına iktidar olmuşlardır.(1972 Ecevit yüzde 42 ardından yüzden 45 almıştır, Tayyip yüzde 34,ardından yüzde 47)
Bir önceki paragrafta belirttiğim hususlar bir anda gerçekleşebilecek şeyler değildir. Bir çok dış etkeninde , partili gencin lehinde olması gerekmektedir.Mesela nelerin?
Liderin karizması(özellikle),geçmişi,hatipliği.
Eğri oturup,doğru konuşalım. Tayyip efendiyi halk içlerinden biri gibi görüyor. Ağzı çok iyi laf yapıyor.Konuştuğu zaman ikna ediyor.
Mantık yürütmeye devam edelim; partili genç bunca engele rağmen karşısındakini ‘’Tayyip’in Atatürke,ülkeye,insana’’ ihanet içinde bulunduğuna ikna ediyor ve ikinci adıma geçiyor. Tamamiyle lidere bakıp oy veren bu halka alternatif olarak Baykal’ı sunduğunuzda karşıdakinin aklına şu gelecektir. ‘’1970’lerdeki kuyruklar,1990’lardaki enflasyon,krizler,hep aynı şeyleri söyleyen bir adam’’ . O zaman, partili genç düşünecek ve ‘’benim bu çift yönlü olumsuz etkenlere (düşman güçlü,liderim bitik karşı bir alternatifim olmalı’’ diyecek. Mesela halkın yüzde 78’i AB’ye,yüzde 92’i ABD ‘ye hayır diyor. Baykal ise; ‘’AB fikri içimi bir hoş ediyor’’ ifadesini kullanmakta. Terörün ve neredeyse tüm sorunların arkasında ABD emperyalizmi varken, bunu bir defa bile açıkça söyleyemiyor.Partili genç karşısındaki muhtemel ‘’işsiz-fakir’’ kişiye,buna yönelik partisinin bir projesini hiç olmazsa liderinin beyanını sunacak. Böyle bir projesi var mı Baykal’ın? Yok!(Kendine karşı diye,genç ve dinamik beyinleri partiden atmasa olabilirdi) Partili genç ne yapacak? Karşısındakinden ‘’Baykal’ın başarısızlıklarla dolu geçmişini dinleyecek ve başını öne eğip,gidecek’’

Baykal’ın karizması yok değerli arkadaşlar.Bir konuştuğu zaman yeri göğü inletecek hatipliği yok.İnsanlara duydukları zaman ‘’evet,işte bu’’ dedirtecek bir projesi,düşüncesi yok.Herşeyden önemlisi politikası yok!
33 ilden milletvekili çıkaramayan,<I>Diyarbakır’da MHP’ye bile geçilen bir sol partiden bahsediyoruz. </I>Kendi memleketinde birincilik çıkaramayan tek liderden bahsediyoruz.
‘’Tek başına iktidara getiremezsem bırakırım diyip’’ 4 genel,3 yerel seçim kaybeden birinden…
Geçmişi başarısızlıklarla dolu,politikadan,dinamizmden uzak bir liderin CHP’nin,Kemalistlerin başında olmaya layık değildir.
Kendi tabanı tarafından sevilmeyen birinin,kendine oy vermeyenlerin bir dahaki seçimlerde oyunu kazanması mümkün değildir,görülmemiştir.
Orada kalması , CHP’ye zarar vermektedir. Kemalist Usta Alev Coşkun’un da dediği gibi ‘’CHP’nin içindeki devrimci-Kemalist kanadın şahlanması,iktidar olması için’’ Deniz Baykal’ın görevi bırakması gerekmektedir.
Aksi halde,Türkiye’de yaşanan muhafazakarlaşma,CHP’ye de tamamen bulaşmış olacak ve bir avuç Baykalcıyla beraber Atatürk’ün partisi başarısızlıklarla yoluna devam edecektir.
Biz Mustafa Kemal’in çocukları olarak,Atatürk’ün Türkiyesini yaşatmak için yenilenmiş bir partiye ve lidere ihtiyacımız olduğunu bildiriyoruz..
Sıkılmadan,art niyetten uzak okuyan herkese teşekkürü borç bilirim.
Saygılarımla..

Hiç yorum yok: